Ilmeentekijän ajatuksia

15.03.2020

Kriisiviestiä

”Huomista on rakennettava nyt, kriisistä huolimatta.”

Korona tulee ja nujertaa. Kuin myrsky se pyyhkäisee ylitsemme ja saa tuhoa aikaan. Meidän kaikkien on varauduttava ja tehtävä yhdessä voitavamme sen eteen, että tuhot ovat mahdollisimman pieniä.

 

Tällä hetkellä mielessäni ovat erityisesti iäkkäät ja riskiryhmiin kuuluvat läheiset, ystävät ja työtoverit. Siellä, missä esimerkiksi taistellaan syöpää ja muita sairauksia vastaan, kaikkein viimeisimpänä kaivataan virusta kylään. 

 

Meidän ei tarvitse pelätä, mutta meidän tarvitsee suojella heitä, joita asia voisi kipeimmin satuttaa.

 

Yrittäjän kylmä hiki

 

Pandemia ei ole ainoastaan terveyshuoli. Se on myös maailmanlaajuinen talouskriisi. Miten se näkyy tässä oman työpisteeni tuolin ja näyttöpäätteen välissä? Se pukkaa hikeä.

 

Hyvin monien yritysten kassaan kriisi on jo iskenyt. Neuvotteluhuoneissa ja saunojen lauteilla on alettu laatia pelastussuunnitelmia. Pohditaan uusia tapoja markkinoida, myydä ja toimittaa.

 

Meillä mainostoimistossakin tämä jo näkyy. Asiakkailtamme peruuntuu tapahtumia, joita me olisimme olleet markkinoimassa. Pahimmassa skenaariossa suurimmat asiakkaamme pienentävät kriisin keskellä markkinointibudjettiaan ja vähentävät meiltä ostettavaa työtä. Tai uudet asiakkaat haluavat siirtää tai peruuttaa toimeksiantoja.

 

Samaan aikaan, kun pitäisi pysytellä pienissä piireissä ja mahdollisimman paljon kotona, meidän täytyisi kuitenkin tehdä myyntiä enemmän kuin koskaan. Samaan aikaan, kun ei kannata matkustaa, meidän pitäisi tavata paljon asiakkaita jatkuvuuden varmistamiseksi. Miten pääsemme eteenpäin?

 

 

Tilanteesta selvitään vain yhteistyöllä ja uskolla huomiseen

 

Hyvät asiakkaat ja yhteistyökumppanit! Pidetään sovitut palaverit ja sovitaan uusia. Tehdään ne tässä tilanteessa mahdollisimman pitkälle videoneuvotteluina. Jaksetaan uskoa siihen, että koronan jälkeenkin on elämää. 

 

Huomista on rakennettava nyt, kriisistä huolimatta. Pidetään yhdessä yhteiskunnan pyörät pyörimässä ja pienennetään talouskriisiä parhaamme mukaan. Ostetaan ja myydään. Markkinoidaan ja kehitetään liiketoimintaa. Suomalaisille tuttuun tyyliin: kaveria ei jätetä!

 

Juho

Räikeen, mutta mahottoman miellyttävän mainostoimiston toimitusjohtaja

 

 

Ps. Valitsin blogipostauksen kuvaksi puhelimestani kuvan Voimapolku-kyltistä. Sen voi bongata meille pieksämäkeläisille tärkeältä Vedenjakaja-reitistöltä Partaharjusta. Voimapolku vaatii retkeilijältä ponnistelua, mutta tuo upea paikka myös antaa paljon. Erityisesti, jos on hyvää seuraa :)

Ota yhteyttä!

Laita meille viestiä WhatsAppissa!

    

Etusivu | Palvelut | Referenssit | Yhteystiedot | Tietosuojaseloste

 

   LuotettavaKumppaniyritys