Ilmeentekijän ajatuksia

22.12.2018

Räikeetä joulua!

"Se toimi mielikuvituksella. Se oli pienen pojan unelmaa, seikkailua ja luovuutta."

Olen aina ollut kova unelmoimaan. Mutta tämän joulun alla olen ihmeissäni siitä, miten vahva taipumus unelmilla on toteutua.

Mielikuvitus minulla on ollut vilkas lapsesta asti. Rakentelin pienenä LEGO-ukkeleille laskettelukeskuksia. Hiihtohissinä toimi äidin suuri ja painava lankarulla, josta vedin langan lattialta ylös tunturin korkeuksiin. Rinteet muodostuivat tyynyistä ja peitoista. Lankaa pitkin liikuttelin rautalankakoukkua, johon ripustin ukkelin kerrallaan sukset jalassa kipuamaan tunturille.

Kerran äitini oli kuullut, kun juttelin leikin tiimellyksessä huoneessani. Kuten tapoihini kuului, kamalan aikaisin aamulla. Äiti oli tullut ihmettelemään, kenelle puhun ja huomannut pian, että tarinoin itsekseni. Vuorosanat taisivat olla LEGO-ukkojen:

"Millä tuo hissi toimii", kysyi yksi tunturin juurella seisova ukko. "Mielikuvituksella", vastasi toinen.

Se toimi mielikuvituksella. Se oli pienen pojan unelmaa, seikkailua ja luovuutta. Suunnatonta halua luoda kaikenlaista kivaa uutta.

 

Miten voin olla tänään tässä?

Noin 10 vuotta sitten kirjoitin Juhani Töytärin innoittamana unelmiani parperille. Merkitsin ylös unelman, jonka en oikeastaan uskonut koskaan toteutuvan. Tänään huomaan, että se on kuin onkin totta! Väistämättä herää kysymys, mihin kaikkeen olisin yltänyt, jos olisin edes itse uskonut unelmiini.

Myöhemminkin olen kirjoittanut muistiin tavoitteita, visioita, hidasteita ja suunnannäyttäjiä. Tähän antoi hyvää potkua Jari Sarasvuon valmennus, jossa tehtävänä oli kirjata tavoitteet ylös ja erityisesti pohtia, mitkä asiat juuri tänään vievät sitä kohti. Puhuttiin tavoista, jotka arjessa vievät eteenpäin kuin juna.

 

Ja hupsis! Se epätodennäköisempi, pelottavampi ja vaativampi juttu on totta.

 

Sarasvuon kurssilla kirjoitin itselleni kaksi vaihtoehtoista päämäärää. Niistä turvallisemmalta ja todennäköisemmältä tuntuvan ensimmäiseksi ja sen minkä todennäköisyyteen uskoin vähemmän, toiseksi. Ja hupsis! Se epätodennäköisempi, pelottavampi ja vaativampi juttu on totta. Se on käsissäni. Ja myös kaikki siihen liittyvä ilo, into, luovuus, jännitys, epävarmuus ja pelko.

Olen kuluneen syksyn jäljiltä järjettömän väsynyt, mutta kiitollinen. Minulla ei ole juuri joululomaa tiedossa, koska suureksi onneksemme meillä on paljon töitä. Olemme tilanteessa, josta olen unelmoinut.

Räikee on tänään hurjan paljon enemmän kuin vuosi sitten. Ja en voi kuin kuvitella, missä ollaan vuoden päästä. Nimenomaan: kuvitella. Sitä aion harrastaa joulun pyhien rauhallisina hetkinä. Jatkaa unelmointia, mielikuvittelua ja tavoitteiden asettelua. Joulun jälkeen alkaa ponnistelu niiden eteen. On tehtävä paljon, mutta työmäärä ei pelota. Uskon myös siihen, että löydämme resurssia selvitä kaikesta.

Kertoisin jo enemmänkin tulevaisuudesta, mutta kun kaikkea ei voi vielä paljastaa. Somekanavissa kerron matkan varrella ainakin suurimmat käänteet! :)

Nyt on tässä puheessa sellainen kohta, että on aika lausua kiitokset.

 

Kiitos, oma perhe, joka on jaksanut venyä, kun vapaakin on usein työtä. Perhe mahdollistaa unelmien toteuttamisen ja on tukena silloin kun sitä tarvitaan  <3

Kiitos, Milla, joka teit kuluneena vuonna kaksi työssäoppimisjaksoa Räikeessä ja ison määrän työtä Räikeen kehittymisen eteen. Monissa asioissa, mitä nyt ja tulevaisuudessa nähdään Räikeen markkinoinnissa, on mukana sinun kädenjälki. Millan kanssa yhteistyö myös jatkuu. Hänen luova tekemisensä kanavoituu maailmaan Milla Creativen kautta.

Kiitos, Anu, joka sukelsit Räikeen maailmaan syyskuussa ja olet pistänyt tottavie tuulemaan. Sinun kanssasi saan rakentaa unelmaa ja visiota, joka taitaa olla jo jokseenkin yhteinen. Sinä hullu lähdit tähän mukaan! Kiitos siitä!!

Kiitos, Räikeen verkostotiimi, jonka kanssa matka on vielä alussa, mutta olemme saaneet jo hienoja onnistumisen kokemuksia. Rakennetaan tästä yhdessä hieno juttu!

Kiitos, asiakkaat, sillä ilman teitä ei olisi meitä. Olemme halunneet tehdä teidän eteen kaikkemme. Pakko on kuitenkin myöntää, että tämän joulun alla oli Räikeen historiassa ensimmäisen kerran vaikeuksia olla kaikessa sanansa mittainen. Kiire yltyi hurjaksi, eivätkä kaikki aikataulut toteutuneet ihan nappiin. Pahoittelut siitä. Työn jäljestä emme kuitenkaan tingi ja resurssitkin hoidetaan kuntoon. Kiitos, että arvostatte työtämme!

Kiitos, yhteistyökumppanit, jotka olette antaneet paljon. Pieksämäen yrittäjäyhteisön huippu porukka, BNI-verkosto, markkinointivirittämö (tähän 100 huutomerkkiä ja sydäntä!) ja kaikki muut joiden kanssa olemme saaneet tehdä yhteistyötä.

Huh, miten paljon kiitoksia!

 

Millä Räikee toimii? 
– Mielikuvituksella.

 

Rauhallista joulua ja räikeesti onnea ensi vuodelle!

 

Juho

Ota yhteyttä!

    

Etusivu | Palvelut | Referenssit | Yhteystiedot | Tietosuojaseloste

 

   LuotettavaKumppaniyritys