fbpx

Juhla­tunnelmissa

Räikeen tarina alkaa viiden vuoden takaa, kun aloittelin toimintaa ensin sivutoimisena yrittäjänä toiminimellä. Lähtökohta oli silloin luoda mainostoimisto, jolla on ymmärrystä asiakkaan arjesta ja riittävästi aikaa asiakkaalle.

Kolme vuotta sitten syntyi Räikee Oy. Vaikka Räikee on matkalla kasvanut ja kehittynyt, toimintamme ydin ei ole muuttunut: Pyrimme olemaan asiakkaillemme kuin oma, helposti lähestyttävä markkinointiosasto, jonka kanssa arkea eletään yhdessä.

Kuva: Olli Lehtola

Tiimi rakentuu

Kaksi vuotta sitten olin vielä yksinyrittäjä. Olin kuitenkin kaivannut kovasti apua erityisesti myyntiin. Markkinointivirittämö-hankkeen kautta löysin Anu Markkasen, joka lähti viemään yrityksen suuntaa ylöspäin. Anu on opettanut minua myymään, hinnoittelemaan, palvelemaan ja pitämään hommaa hanskassa. Ja on ollut yrityksen pyörittämisessä tärkeä tuki. Siinä onkin ollut työmaata.

Kun Anu oli puolisen vuotta polkenut myyntiin vauhtia, minulla oli kädet niin täynnä työtä, että ison osan yrityksen töistä hoitivat yhteistyökumppanit. Tarvittiin lisää käsiä ja onneksi niitä löytyi Mikkelin suunnalta: Kasper “Kapu” Karvo.

Kapun kanssa Räikeen tarinan rakentaminen alkoi todellisuudessa aiemmin. Jo viisi vuotta sitten olimme toisaalla työkavereita ja aloittelin itse sivutoimisesti yrityksen toimintaa. Silloin Kapu auttoi minua ratkaisevasti eteenpäin. Räikeen logo on Kapun kädenjälkeä ja Kapu on keksinyt jopa nimenkin! Ja tuolloin alkuvaiheen asiakastöistä annoin Kapun hoitaa ison osan, koska hän oli ja on monessa asiassa minua näppärämpi.

Kapu on yrityksemme graafisen suunnittelun ja verkkosivutuotannon kantava voima. Ilman Kapua pysähtyy kaikki. Ja töissä olisi muutenkin tylsempää.

Kuva: Jone Matilainen

Viimeisin rekrytointi yritykseen tehtiin viime keväänä, kun Topi Lyytikäinen aloitti ohjelmistokehittäjänä. Topin ilmiömäistä kokonaisuuksien hallintaa, järjestelmällisyyttä ja tunnollisuutta on ollut opettavaista seurata. Topi on tuonut tiimiin roppakaupalla lisää teknistä osaamista ja hänen hallussaan on tällä hetkellä iso asiakastyö, josta kuullaan vielä tänä syksynä!

Räikee on jo vuosien ajan ottanut säännöllisesti myös opiskelijoita tiimiin vahvistukseksi ja oppimaan alan työelämää. Opiskelijat ovat tuoneet hurjasti lisää osaamista porukkaan. Tällä hetkellä heitä on tiimissämme kolme yhtäaikaa: Juha Rantala, Henna Makkonen ja Olli Lehtola. Kaikista heistä tulee alan moniosaajia!

 

Tänään vastaan: Kiitos, meille kuuluu hyvää

Minun on rehellisesti myönnettävä, että kuluva vuosi on ollut haasteiden täyttämä. Turnausväsymys on meinannut välillä voittaa ja oma uskoni Räikeen valoisaan tulevaisuuteen oli keväällä kovasti koetuksella. Tilanteesta ovat auttaneet yli upeat asiakkaat ja sitoutunut tiimi, joka on uhrannut työlleen myös omaa vapaa-aikaansa ja tehnyt kaiken mitä voi.

Kun kysyt kuulumisia nyt, vastaan: Kiitos, meille kuuluu hyvää. Ovia on sulkeutunut, mutta uusia auennut. Muutoksen positiivinen puoli on uudistumisen pakko. Räikeen palveluja ja toimintaa on ollut tarpeen uudistaa, ja uudistaminen tuo tullessaan hyvää.

Moni asia on muuttunut ja tulee vielä muuttumaan, mutta yksi asia ei muutu: haluamme olla Räikee, mutta mahottoman miellyttävä markkinoinnin kumppani, joka osaa vastata yritysten pienempiin ja isompiin arkisiin tarpeisiin. Tuntuu hienolta, että Räikee on tänä päivänä yrityksille sekä strateginen kumppani että markkinoinnin käytännön toteuttaja. Asiakkaiden luottamus koskettaa ja saa meidät todella laittamaan itsemme likoon. Kiitos siitä!

 

Kiitos asiakkaat, yhteistyökumppanit ja Räikeen omat tyypit matkasta, joka jatkuu.

 

Juho Lehtola
toimitusjohtaja

040 1741 241
juho@raikee.fi